Zvicëranët në referendum do të votojnë për pagën minimale prej 4.000 franga

Më 18 maj, zvicëranet në referendum do të deklarojnë pagën minimale prej 4000 franga në muaj ose 22 franga në orë . 90 për qind e punëtorëve...


Më 18 maj, zvicëranet në referendum do të deklarojnë pagën minimale prej 4000 franga në muaj ose 22 franga në orë .
90 për qind e punëtorëve në këtë vend kanë paga nga 4.000 franga në muaj , edhe pse nuk kanë të caktuar pagën minimale me ligj.
Disa kompani në vend besojnë se një vendim i tillë mund të dëmtojë ekonominë , kështu që supozohet se një numër i madh i punëtorëve do të mbështesin të punësuarit edhe pse kanë të drejtën e referendumit .
Gjithashtu , në vitin 2012 punëtorët  qëndruan në anën e punëdhënësit dhe vendimin për të mos u votuar ligji për pagat e pushumit për gjashtë javë.

Related

Botë 3073056089682662389

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Connect Us

item