Turqia ka 86 mijë e 700 xhami

Mehmet Gormez, Ministri i Çështjeve Fetare në Turqi, ishte në një përurim të ndërtimit të një xhamie dhe me këtë rast, në  fjalimin e ...


Mehmet Gormez, Ministri i Çështjeve Fetare në Turqi, ishte në një përurim të ndërtimit të një xhamie dhe me këtë rast, në  fjalimin e tij pohoi se në Turqi ka 86700 xhami.
Ky fakt i ka habitur shumë vende të ndryshme. 
Gormez gjithashtu pohoi se 99% e xhamive në  Turqi janë ndërtuar me ndihmën e familjarëve dhe qytetarëve.
Ky indeks reflekton statistikat në  lidhje me epokën e pas shpalljes së Republikës Turke, ku qytetarët parat e tyre i shpenzonin në ndërtimin e xhamive, sidomos në vitet e para të themelimit të shtetit për shkak të orientimeve të qeverisë në atë kohë. /Portalb/

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Connect Us

item