Ja pse Putini deklaroi se interneti është projekt i CIA-s

Javën e kaluar, presidenti rus Vladimir Putin deklaroi se “interneti është projekt i CIA-s”. Kjo deklaratë mund të ketë tingëlluar e çud...


Javën e kaluar, presidenti rus Vladimir Putin deklaroi se “interneti është projekt i CIA-s”. Kjo deklaratë mund të ketë tingëlluar e çuditshme, por Putin e mendon këtë me të vërtetë dhe ai po vepron për t’u “mbrojtur” nga ky projekt. Cilët janë hapat e Rusisë për mbrojtje nga interneti, apo “projektit të CIA-s”. Gazetari investigativ rus, Andrei Soldatov thotë se që prej dy vitesh Rusia ka nisur të përdorë një internet ndryshe prej botës. “Mund të jetë një koleksion i të gjithë intraneteve brenda një interneti. Mendoj se aktualisht kjo mund të jetë një ide që funksionon”, thotë ai. Sipas gazetarëve rusë, shteti ka filluar që prej kohe të ndërmarr hapa të ndryshëm në kundrejt “projektit të CIA-s”. Ata thonë se Rusia ka nisur të zhvillojë vetëm “intranetin”. Një rol të madh sipas tyre në këtë çështje po luan edhe ish-kontraktori i NSA-së, Edward Snowden.

Related

Teknologji 1564137861004964974

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Connect Us

item