Dielli, të martën me “spektakël”! (Video)

Eklipsi i parë diellor i këtij viti do të ofrojë një spektakël të vërtetë. Por, për fat të keq vetëm pak persona do të kenë mundësinë...

Eklipsi i parë diellor i këtij viti do të ofrojë një spektakël të vërtetë. Por, për fat të keq vetëm pak persona do të kenë mundësinë për ta shijuar atë.

Të martën, më 29 prill, Dielli do të duket si një unazë e zjarrtë. Drejtpërdrejtë do të jenë në gjendje ta shohin vetëm banorët e Australisë dhe Tasmanisë, raporton Huffington Post,  transmeton Telegrafi.
Do të jetë kjo një pamje me qarkore, jo tërësisht e errësuar, meqë në kohën kur Hëna është në pikën e saj më të largët nga Toka, Dielli nuk mund të mbulohet plotësisht.
Derisa eklips hënor është i plotë, eklips i plotë diellor është i mundur vetëm gjatë Hënës së re. Gjysma e botës kishin mundësi të shohin eklipsin e fundit të Hënës më 15 prill. Pas eklipsit hënor, zakonisht vjen ai diellor. /Telegrafi/ 

Related

Video 1749373423398147421

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Connect Us

item