Rohani kritikon mbylljen e gazetave në Iran

Presidenti i Iranit, Hassan Rohani, ka kritikuar praktikën e mbylljes së gazetave që ofendojnë qeverinë. Në një deklaratë të transmetuar të ...


Presidenti i Iranit, Hassan Rohani, ka kritikuar praktikën e mbylljes së gazetave që ofendojnë qeverinë. Në një deklaratë të transmetuar të shtunën, Rohani ka mbrojtur “lirinë e shtypit me përgjegjësi”, duke thënë se besimi i publikut dëmtohet kur qeveria “mbyt” mediat. Ai ka thënë se mbyllja e gazetave duhet të jetë zgjidhja e fundit dhe jo e para. Qeveria iraniane ka një histori të gjatë të mbylljes së gazetave, për të cilat pretendon se kanë fyer vlerat e Republikës Islamike. Në tetor të vitit 2013, e përditshmja reformiste “Bahar” është mbyllur./rel

Related

Botë 7438064109015462192

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Connect Us

item