Pakistani prin me vdekje të foshnjave

Pakistani ka shkallën më të lartë të vdekjes së foshnjave të posalindura, bën të ditur organizata ndërkombëtare Save the Children. Sipas saj...


Pakistani ka shkallën më të lartë të vdekjes së foshnjave të posalindura, bën të ditur organizata ndërkombëtare Save the Children.

Sipas saj, Pakistani prin me 40.7 për qind vdekje në 1,000 lindje dhe pasohet nga Nigeria (32.7), Sierra Leone (30.8), Somalia (29.7), Guinea Bisau (29.4) dhe Afganistani (29.0).

Raporti thekson se më pak se gjysma e grave në Pakistan kanë pausr prezent një punëtor të kualifikuar shëndetësor gjatë lindjes.

Save the Children thotë se mortaliteti i fëmijëve është “një nga turpet më të mëdha në botën moderne”./rel

Related

Botë 6680976047806799236

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Connect Us

item