Gafa e kompanisë, 61 mijë veta për 1 vend pune

Një gabim që mbetet për t’u përcaktuar nëse ishte teknik apo njerëzor për një vend pune shkaktoi kaos në Stokholm, Suedi.  Gabimisht, zyra e...


Një gabim që mbetet për t’u përcaktuar nëse ishte teknik apo njerëzor për një vend pune shkaktoi kaos në Stokholm, Suedi. 
Gabimisht, zyra e punës së një kompanie u kishte dërguar ftesën me anë të postës elektronike për një vend pune plot 61 mijë të papunëve, aq sa është edhe numri total i të regjistruarve si të papunë në kryeqytetin suedez. 
Në intervistë ishin parashikuar të merreshin 1 mijë persona, por numri ishte shumë herë më i lartë. 
Kaq mjaftoi dhe zyrat e kompanisë u mbytën nga njerëzit, aq sa me kalimin e minutave nisën të tensionet. Kompania u detyrua të kërkojë ndërhyrjen e policisë për të qetësuar gjakrat. 
Policia mbërriti në vendin e ngjarjes dhe shpërndau turmën e stërmadhe të të papunëve. 
“Dicka nuk shkoi ashtu sic duhej me listën e adresave elektronike ku do dërgohej njoftimi për intervistë pune. Kjo na vendosi në një situatë të sikletëshme”, deklaroi zyrtari i kompanisë që kërkonte rekrutimin e një punonjësi. 

Related

Lajme te rralla 4180767988239665813

Follow Us

Hot in week

Recent

Comments

Connect Us

item